Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия с нов шеф


Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия с нов шеф
Снимка:

1303

Мариета Захариева е назначена за изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, съобщиха от агенцията.

Назначението й е със заповед от 16.02.2015 г. на министъра на икономиката Божидар Лукарски, съгласувана с министър-председателя Бойко Борисов.

Захариева има над десетгодишен управленски, маркетинг и административен опит в сферата на международните икономически отношения и бизнеса. Завършила е Колеж по "Бизнес и финанси" към 2-ро СОУ "Академик Емилиян Станев". Има бакалавърска степен по специалност "Финанси" и магистърска степен по специалност "Маркетинг" от Университета за национално и световно стопанство в София, както и по специалност "Финанси" от Стопанска академия "Димитър Ценов" в Свищов. Работила е на ръководни позиции в Първа инвестиционна банка и в Банка ДСК. Заемала е поста на изпълнителен директор на Асоциацията на българските износители. Има пет години академичен опит като преподавател в Нов български университет и в Международно висше бизнес училище - Ботевград. Участвала е в реализирането на редица европейски проекти и инициативи за подпомагане и насърчаване на бизнеса.

Мариета Захариева е силно национална ангажирана с отношение към развитието на българското общество, мотивирана е да работи за прилагане на ефективни мерки в подкрепа на българското предприемачество.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички