Банка "Виктория" може спокойно да изплати парите на всички свои вложители


Банка "Виктория" може спокойно да изплати парите на всички свои вложители
Снимка: БГНЕС

1885

Търговска банка "Виктория" - дъщерна на КТБ - разполага с достатъчно средства, за да изплати парите на всички свои вложители. Това става ясно от съобщение от квесторите на банката, цитирано от националното радио.

Институцията  ще остане под специален надзор до 22 декември, но от 12 декември всички вложители ще могат да се разпоредят с парите си.

Миналия месец БНБ даде указание от този петък - 12 декември, всички вложители в ТБ "Виктория" да имат право да се разпоредят с всичките си налични пари, независимо дали те са гарантирани по закон или не. Тогава стана ясно, че вложенията в банката са на стойност 160 млн. лева, а чрез продажбата на част от кредитния й портфейл може да се набави ресурс от 180 млн. лева. 

Ако вложителите искат да изтеглят в брой над 2 хиляди лева, трябва да направят заявка два дни по-рано, уточняват квесторите на банка "Виктория". Това условие не е валидно, ако изтеглянето на депозита става на падежа по договор. От 12 декември дебитните карти, издадени от банката, ще бъдат активни като средствата, налични по тях, ще могат да се теглят от банкомати и ПОС терминални устройства на други банки и търговци. В офисите на банката ще се обслужват сметките само на клиенти с изтекъл срок на дебитната им карта.

Функционирането на интернет банкирането ще продължи в режим на пасивен достъп. Възстановяването на всички останали операции, съгласно предоставените потребителски права, ще се осъществи в най-кратък срок, допълват квесторите.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82056
  • GBP
    1
    2.27203
  • JPY
    100
    1.1701
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички