БНБ ще прави специална емисия на два вида монети за европредседателството


БНБ ще прави специална емисия на два вида монети за европредседателството
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

2584

Със съдействието на БНБ правим специална емисия на два вида монети, които да използваме като подарък по време на европейското председателство. Това съобщи министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова на пресконференция в МС, предаде „Фокус“.

„Всяко председателство има и ангажимента да остави нещо за спомен на своите гости. Решихме нашият подарък да има дългосрочна стойност и да бъде запомнен в годините с нещо стойностно. Със съдействието на БНБ и на „Български пощи“ правим специална емисия на два вида монети, които да използваме като подарък. Това е лимитиран брой за председателството монети с издание 2018 г. с логото на председателството – сребърна монета с позлата. Тя ще бъде предоставена на най-високопоставените гости на подарък. Както и специално лимитирано издание на монета от 2 лв., която също да бъде предоставена по специален начин на нашите гости“, коментира тя. Павлова уточни, че ще валидират и специално издание на пощенска марка, която също ще бъде част от пакета, който подаряват на гостите. „Те имат своята нумизматична стойност. Подаряваме и тефтери, папки, химикали и специално брандирани за мъжете вратовръзки, а за дамите шалове“, добави Павлова.

Тя добави още, че ремонтът на НДК ще бъде завършен преди началото на българското председателство.

За избрания слоган „Съединението прави силата“ министърът допълни, че проучването за посланията на председателството не са направени по тяхна заявка. „Това проучване получихме от „Екзакта рисърч“, правено от тях. Не е заплащано и не е изисквано от нас“, подчерта Лиляна Павлова.

Сред останалите предложения за слоган за европредседателството са били: „Силни (по-силни) заедно“, „Заедно можем повече“, „Сигурност и просперитет“, „Европа във вярна посока“, „Европа на новото поколение“.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички