Борисов: България стана най-добрата в борбата срещу измамите с кредитни карти


Борисов: България стана най-добрата в борбата срещу измамите с кредитни карти
Снимка: БГНЕС

2260

Само за няколко години България излезе от всички черни списъци и стана най-добрата в борбата срещу измамите с кредитни карти. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на Webit.Festivial.

„Днес си спомних времето преди 10 г., когато на това място – зала „Арена Армеец“, беше пустош. А точно през улицата отсреща – разпадащи се казани. След 10 г. тук има зали, които не се ползват само за спорт и концерти, а и за Webit. А от другата страна е София Тех парк. Направихме и Тех парк в Божурище – изключителен. И това само за 10 години – малко е и много“, коментира Борисов, цитиран от "Фокус".

„За 10 години учениците горе-долу минават от първи до десети клас и това са най-важните години. Затова решихме да инвестираме много и в учителите – в тяхната квалификация, и в образованието на децата. Защото всичко това, което се случва тук, ни показва, че технологиите се развиват в рамките на дни и ние трябва да подготвим нашите деца да отговорят на тези предизвикателства. Благодаря, че всички дават сърце и душа и вече говорим и за Дигиталната асамблея, и за Webit, които са в София“, посочи министър-председателят.

Борисов отбеляза, че по времето, когато е бил главен секретар на МВР, българите са били на второ място в света по източване на кредитни карти. „Сиреч, много преди да се заговори в света за киберзащита, българските деструктивни хакери пробиваха всички защитни системи и подложиха на риск кредитните карти. И само за няколко години България излезе от всички черни списъци и стана най-добрата в борбата срещу измамите с кредитни карти. Така че, скъпи мои млади хора, ако същите тези тогава млади криминални престъпници не се бяха вкарали при нас в тая грешна посока и бяха като своите връстници в САЩ, в Google, във Facebook сега щяха да са много богати хора и нямаше да лежат в затворите. Българинът е с много особено мислене и затова е толкова иновативен“, посочи премиерът.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички