Борисов: Дадохме 3,7 млрд.лв., за да покриваме дупката КТБ


Борисов: Дадохме 3,7 млрд.лв., за да покриваме дупката КТБ
Снимка: БГНЕС

2118

3,7 млрд. лв. сме дали за 7-8 месеца само да покриваме дупката КТБ, затова не се подвеждайте по такива като експеримента „Орешарски”. Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на нов път и обновения център на село Красен, община Иваново, Русенско, предаде "Фокус".

"Това е с европейски пари и затова повече да не се подвеждате по такива като експеримента „Орешарски”. За година и половина бяха спрени всички фондове, а това е направено с европейски фондове. Никой в България не може да отдели пари за да направи това, което е направено. Един път с европейски фондове, второ над 8 млрд. лв. загуби държавата”, коментира Борисов.

Премиерът не пропусна да изтъкне и още от направеното по време на управлението му. "Към днешния ден правителството ни е дало около 120 млн.лв. за здраве. Открити са пречиствателни станции, които ни дават чист въздух и чисти продукти, спортни площадки, които дават здраво поколение, болници", заяви той при откриването на Комплексния онкологичен център във Велико Търново.

„Десетки хора минават на ден през тези болници. Не деля болниците на общински и държавни, хората не ги делят. Искам да поздравя екипа на колегата Москов и на всички, които успяха вчера в Парламента да приемат закона. Това стабилизира правителството, тъй като всяка реформа, закон има двигател в лицето на министъра и подкрепа от страна на кабинета”, каза премиерът.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички