Борисов: Единият синдик на КТБ ще бъде сменен, подпомагаме "Х банки"


Борисов: Единият синдик на КТБ ще бъде сменен, подпомагаме "Х банки"
Снимка: БГНЕС

2816

Единият синдик на КТБ ще бъде сменен. Тази информационна бомба хвърли премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Да не му давам квалификации сега, ще стане ясно, лаконичен беше премиерът. Той се оправда, че "ако тогава (бел. ред. - първия управленски мандат на ГЕРБ) бях дръпнал държавните пари от КТБ", щеше да рухне по-рано. Ние и сега като държава подпомагаме „Х банки”, продължи с откровенията Борисов. Премиерът посочи и, че Делян Пеевски се бил изхабил след назначението начело на ДАНС, както се изхабил Цветан Цветанов, на когото „какво му било като вътрешен министър”, добре се справил.

"Ние и в момента подпомагаме "Х банки" като държава, за да не паднат, за да са стабилни и да е стабилна банковата система", каза още Борисов.

Така промениха закона, че МВР ще пази задържаните под домашен арест. В София има 1000 души под домашен арест – 1000 полицейски патрула ли ще ги пазят, попита премиерът, визирайки съдебната система и съдебната реформа.

Не мога всичко да гледам – да ми минава през главата. Ужасно е, възкликна Борисов на твърдението, че България е държава на едновластието. Не би трябвало да се занимавам с пломбирането на бензиностанциите например, оплака се премиер. Всяко нещо така се е подредило, че всяко едно нещо с много мъка трябва да го разбиеш, дори да го покажеш е проблем.

Какво още каза Борисов прочетете в Actualno.com.

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички