Борисов иска да узнае произхода на 1-то евро, с което купиха Vivacom


Борисов иска да узнае произхода на 1-то евро, с което купиха Vivacom
Снимка: БГНЕС

1377

Инвеститорите от групата LIC33 да предоставят официална информация за произхода на средствата си. Това се казва в официална позиция на кабинета "Борисов".

От правителствената информационна служба оповестиха официална позиция на правителството, часове след като представителите на дружеството "LIC33" обявиха публично намеренията си:

"Българското правителство наблюдава с подчертано внимание всички големи сделки с активи, за които се предполага, че имат връзка с Корпоративна търговска банка (КТБ) и обвиняемия Цветан Василев. Основната ни задача, преди да формираме отношението си към обявилите се за инвеститори, е да проучим произхода на средствата, с които са реализирани тези инвестиции. Държим на това, за да гарантираме, че инвестиции в страна-членка от Европейския съюз се реализират само със средства, придобити от законна стопанска дейност.

Във връзка с тази наша позиция, призоваваме инвеститорите от групата "LIC33" да предоставят официална информация до българското правителство, с която да информират за произхода на средствата, с които реализират придобиванията на дялове от юридически лица, осъществяващи дейност на територията на Република България. Едва след това, на база анализа на предоставената информация, ще преценим дали да влезем в контакт с тях", заявяват от кабинета "Борисов".

Припомняме, че по-рано днес представителите на компанията обявиха, че "LIC33" е новият собственик на Виваком, Дунарит, First Digital, GARB, NURTS и AviNams. Сделката е извършена срещу сумата от 1 евро.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички