Борисов към КРИБ: Не ми се бъркайте от Тайланд


Борисов към КРИБ: Не ми се бъркайте от Тайланд
Снимка: БГНЕС

2922

Министър-председателят Бойко Борисов реагира остро на исканията на КРИБ за оставка на вътрешния министър Румяна Бъчварова, ако убийството на бизнесмена Александър Антов не бъде разкрито.

"Убийства има навсякъде, гледате "Местопрестъплението Маями", коментира Борисов.

"Да не ми дават акъл от Тайланд и от дългите им почивки", изригна Борисов по повод изявлението на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, че Румяна Бъчварова трябва да си ходи. Самият Домусчиев неотдавна бе на екскурзия в Тайланд.

"Когато горивата паднаха драстично, що не свалиха цените? А като поскъпваха, плашеха с поскъпване на хляба, тока, какво ли не", каза Борисов, цитиран от Канал 3.

Вчера КРИБ излезе с остра декларация към министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, в което настоява за бързо и ефективно разкриване на извършителите на престъплението. "Поредното показно и нагло убийство в България, този път на един предприемач, символ на това как един българин може да успее и със собствени сили да изгради от дребно надомно производство една истинска империя, безкомпромисно и оглушително постави въпроса: Защо ни е нужно МВР?", написаха от КРИБ.

"Бъчварова не разкрива убийства, има професионално ръководство. По всички поръчкови убийства има данни кой, кога и как ги е извършил. Когато обаче се сглобят пред съда тези доказателства, трудно издържат", коментира премиерът по повод убийствата на шефа на "Агресия" и на бившия висаджия Веселин Стоименов.

"Надявам се колегите от КРИБ да бъдат по-умерени в преценките и исканията си, защото 2-3 убийства могат да свалят всяко правителство и така организираната престъпност да клати държавата", заключи Борисов. Като пример той даде случилото се на 13 ноември в Париж и попита дали и там бизнесът е искал оставки, или е застанал до правителството си.

Какво каза Борисов по повод слуховете за възстановяване на "Южен поток" прочетете в Actualno.com.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички