Борисов: Надявам се, че прокуратурата работи по Орешарски и Чобанов заради КТБ


Борисов: Надявам се, че прокуратурата работи по Орешарски и Чобанов заради КТБ
Снимка: БГНЕС

1796

Не са само те и само там. Няма да се съглася само с фокусирането върху ромите в Игнатиево. В „Драгалевци” и „Бояна” да минем и там ще има много хубави имоти на „социално слаби”. Така премиерът Бойко Борисов коментира скандалния случая „Игнатиево” в сутрешния блок на Нова телевизия.

Борисов заяви, че говорил с КОНПИ и имало два имота, които бил сигурен, че щели да бъдат конфискувани. Той сравни случая с магистрала, която се ремонтира и като се маха асфалта да се полага нов, отдолу било като юфка – натрупвано, натрупвано.

Попитан дали има политическа протекция, премиерът отговори, че важното било да се спазва закона. Интересувам се, разбира се, кой купува гласове в Игнатиево, добави Борисов. И добави, че сред избори гледал кой за кого гласувал – „висшисти, среднисти”, както и в гетата. Но не коментира, че на последните избори в Игнатиево ГЕРБ е на второ място. В по-големи гета сме трети, четвърти, добави той.

По темата „КТБ и Делян Пеевски”, Борисов отново каза нещо познато – направихме всичко възможно да платим парите на всички вложители в КТБ. Бях обещал да има чужд консорциум за разследване на връзките в КТБ. Посъветвах да не е най-голямата такава фирма за разследване, защото техен подизпълнител преди години се е явявал при приватизацията на „Виваком” – затова избрахме втората, подчерта премиерът. Когато Делян Пеевски напусне ДПС, тогава ДПС ще е удобна партия за разговори с другите партии. А кога ще стане – това си е тяхна работа, добави Борисов. И обясни, че се виждал четири пъти с Цветан Василев – едната била за асфалтирането на двора на Френската гимназия, втората – за Ботев Пловдив, третият път Василев довел „едни германски инвеститори”, а четвъртият – в Банкя. За капак Борисов помоли медиите на Пеевски да действат като Нова телевизия – по цял ден да вадят гадното и лошото, където падне някоя плочка, че варта във фонтана в Пловдив била хвърлена на буци. Успяхте за един ден да поканите всички хора, които мразят ГЕРБ (бел. ред. – неделя, 7 юни). Защо медиите не бяха критични преди – към тези, които преди бяха на власт? Знам много за връзките на „вашите началници” с БСП, с ДПС, нападна Нова премиерът, след като беше натиснат за срещите си с Делян Пеевски и Цветан Василев. 

Много зависи коя дата за фалит на КТБ ще се приеме. Лошият вариант е 6 ноември, 2014 година - 860 млн. лева ще бъдат загубени, защото куп цесии ще бъдат законни, заяви Борисов. И отново се върна на Орешарски - "те" направили репетиция с Общинска банка, но Столична община била много силна и удържала. Надявам се, че прокуратурата работи и по Орешарски, и по Чобанов - за бездействието, което "са имали", посочи Борисов.

Икономика

За радост икономическият растеж на България е над 2%, хвърли бомба Борисов. Сравнявам с 2014-та година, каза той, след като му беше посочена прогнозата на ЕК от май, че България ще има до 1% икономически растеж през тази година. Открихме завод до Стара Загора – 30 млн. лева, 3 млрд. лева в „Лукойл”, 300 млн. лева в Провадия, 300 млн. лева в Девня – в следващата статистика ще сме много по-добре, изброи Борисов, след като му беше казано, че от ЕК говорят за продължаващ спад на инвестициите.

Относно контрабандата министър-председателят посочи, че с нови технологии се намалява драстично възможността за незаконни действия. С 60% вдигнахме приходите от акцизи, 30% повече бира пием през зимните месеци, похвали се Борисов. Той посочи, че цигарените фабрики се хващат с незаконно производство като се засичат електромерите за пик на ползване през нощта. Отива оперативната група и хоп – хвърлят от фабриката цигари през прозореца, описа министър-председателят.

Какво още каза премиерът прочетете в Actualno.com.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички