Борисов нареди проверки на всички обществени поръчки в министерствата


Борисов нареди проверки на всички обществени поръчки в министерствата
Снимка: БГНЕС

2453

Премиерът Бойко Борисов разпореди да бъдат направени проверки на всички обществени поръчки в министерствата. Това става ясно от стенограмата на днешното правителствено заседание.

Проверките ще се направят от инспекторатите в съответните ведомства. Борисов настоява да бъде информиран веднага и при най-малкото съмнение за нередност.

"Искам пълна прозрачност, да бъде изчистено всякакво съмнение относно публичните пари. В обществото не трябва да остава и сянка на съмнение, че някой се облагодетелства за сметка на държавата. Затова се обръщам към всеки един от вас – знаете какви процедури вървят в министерствата ви. И при най-малко съмнение за нередности, искам да ме сигнализирате. Доверието трудно се гради, лесно се губи. Няма да допусна заради финансовия интерес на този или онзи да се дестабилизира държавата", казва премиерът.

Не става ясно обаче в какви срокове ще се извършат проверките и какви действия ще предприема при сигнал за нередности министър-председателя.

Миналата седмица правителството спря редица големи обществени поръчки, сред които изграждането на две отсечки от автомагистрала "Хемус", издаването на новите български документи и голяма поръчка за горски пътища на фирмата "Водстрой 98". Почти всички поръчки бяха свързани с фирми на депутата от ДПС Делян Пеевски.

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички