Борисов: Ще вдигнем доходите с 10% с пари от борбата с контрабандата


Борисов: Ще вдигнем доходите с 10% с пари от борбата с контрабандата
Снимка: БГНЕС

2585

Очакваме да се увеличат приходите от борбата с контрабандата, така че догодина да можем с още 10% да вдигнем доходите. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на X-тият юбилеен конгрес на КТ „Подкрепа”, предаде „Фокус“.

„Трудно е, особено борбата с контрабандата. Сутринта направихме съвещание в ГДБОП по горивата. Очакваме и тук да се увеличат приходите, за да можем догодина с още 10% гарантирано да вдигнем доходите. Затова трябва да има спокойствие. Приходните агенции да събират парите, за да може да има какво да разпределяме. Затова трябва да има спокойствие, приходните агенции да работят, за да може да има какво да разпределяме“, отбеляза Борисов.

По думите му няма международно представена организация, която да не отчита напредъка по всички сфери, включително и мониторинговия доклад напредъка по Механизма за сътрудничество.

Премиерът отбеляза, че за първи път износът на България към Германия за пръв път е повече от вноса. По думите му сега е моментът тази инерция да се удвои, утрои, за да ги настигаме, защото тези разлики и парадокси в заплащането в различните сфери са факт. Двата синдиката са един много добър коректив. Всички заедно сме убедени, че за да се повишат доходите, трябва да бъдат по-мощни икономиките. Колкото е по-мощна икономиката, толкова по-добре. Затова и ние кандидатстваме за чакалнята на еврозоната - това гарантира да не сме във втората скорост на Европа, заяви Борисов.

"Имаме шанса и трябва да бъдем разумни и умни да продължим да повишаваме доходите, ръста на икономиката и инвестициите. Трябва ни огромен работен потенциал, за да могат заводите да работят и то самите работодатели вече схващат, че ако не повишават доходите, ще им избягат работниците", каза още той.

„Вчера ЕК отчете, че България по финансови икономически параметри е в петицата на Европа. Всеки час трябва да използваме да повишаваме мощността на икономиката. Мисля, че тази година БВП ще мине 116 млрд.“, коментира премиерът.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички