Борисов: В България са най-добрите условия за бизнеса като данъчна система


Борисов: В България са най-добрите условия за бизнеса като данъчна система
Снимка: БГНЕС

1339

Няколко години живяхме в най-тежка финансова криза, светът се тресеше. Успяхме да се справим с нея в предишния мандат. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на Първата национална дискусия от кампанията "Да! На българската икономика", организирана от в. Стандарт и КРИБ, предаде "Фокус".

"Когато кризата си отиде, България се удави. От 4 декември досега сме дали близо 3,6 млрд. лева на над 100 000 вложители в КТБ.Експериментът мина, пасивите ги знаете всички, спрени всички еврофондове. С една дума експериментът от година и половина България да остава без еврофондове да не го допускаме като нация", заяви Борисов. По думите му, ниският капацитет и корупцията не им остава друг избор освен да спрат харченето на европейски пари.

"В момента всички еврофондове работят. Знаете с какви усилия в парламента, успяхме да запазим плоския данък. По-добри условия за бизнеса в Европа няма като данъчна система. Кое да правим - нова инфраструктура ли? Ето тук има по-възрастни, нека да кажат от кога "Тракия" и "Хемус" не са ремонтирани. От 1975 година не са пипани и откакто ние дойдохме от сутрин до вечер ремонтираме", допълни Борисов.

Той уточни, че 100 млн. вече са дадени за великденските надбавки. "Деси Танева от сутрин ме почва - да дотираме. Което не съм чул, само това не сме дотирали. Сега ми извиват ръцете за едно село с 20 къщи. Аз за 9 млн.лева ще им направя прекрасен блок. Трябва ли държавата за всяка нужда да изважда такива огромни ресурси?", запита Борисов.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички