БСП няма да иска промени в бюджета между първо и второ четене


БСП няма да иска промени в бюджета между първо и второ четене
Снимка: БГНЕС

1572

БСП има политическо решение да не внася предложения за бюджета между първо и второ четене. Това съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова.

След като излезе от среща с КНСБ, Нинова обясни, че синдикатите са запознали ПГ на БСП с техните предложения по бюджета между първо и второ четене.

„Преди първо четене проведохме консултации с другите парламентарни групи и потърсихме съгласие така, че да не оставяме България през зимата без бюджет за 2017 г. Там се предвиждат увеличения на заплати на учители, на минимална заплата, нещо, което и ние искаме да се случи за тези хора”, коментира лидерът на БСП, предаде БГНЕС.

Нинова подчерта, че след като БСП не са постигнали съгласие, имат политическо решение да внасят предложения между първо и второ четене в бюджета. „Няма да пречим на управляващите да приемат бюджета, по никакъв начин няма да го спъваме. Ако бъдат внесени предложения между първо и второ четене от други парламентарни групи, които касаят социални плащания, ще обсъдим с групата и вероятно на второ четене отделни текстове, които касаят доходи и труд, ще ги подкрепим при гласуването”, обясни Корнелия Нинова.

Тя уточни, че с КНСБ са обсъдили тревожното състояние в БАН – средствата за наука, средствата за майчинство, деца с увреждания. „Всички тези социални текстове, ако бъдат внесени от други групи, ще предложа на нашата парламентарна група да ги подкрепим текст по текст, които касаят доходи”, посочи Нинова.

Лидерът на БСП определи като арогантни и нагли думите на председателя на бюджетната парламентарна комисия Менда Стоянова „висококвалифицираните специалисти, които работят в тези две топ институции – БАН и Селскостопанска академия не могат да просят от бюджета минималните си работни заплати”.

Нинова допълни, че в цял свят и в България, най-разумно е да се инвестира в наука, която да бъде обвързана с производство. „Това е арогантно изказване. Затова и брутният вътрешен продукт ще ни бъде на това ниво, и цялата ни икономика ще бъде на това равнище-с такова отношение”, категорична бе Корнелия Нинова.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички