БТК влезе в надпреварата за ТБ "Виктория"


БТК влезе в надпреварата за ТБ "Виктория"
Снимка: БГНЕС

2300

Голяма изненада поднесе търгът за продажбата на Търговска банка "Виктория". Като кандидат-купувач с подаване на писмо за заявен интерес за придобиване на дъщерния на КТБ трезор се включи и Българска телекомуникационна компания (БТК).

В списъка с кандидати има още седем дружества, които са депозирали посма за намерения - Инвестбанк АД, консорциум между ЗК Лев Инс АД и Kerbler Holding GmbH, Zaghloul Holdings - Egyptian Engineers Group, консорциум Hanson Holdings Lux s.a.r.l. и Еврофинанс АД, Транзакт Юръп Холдингс ООД, Българо-Американска Кредитна Банка АД и Търговска Банка Д АД. Това се посочва в официално съобщение на синдиците на затворената КТБ, която е едноличен собственик на ТБ "Виктория". За продажба са обявени 100% от капитала на дъщерното дружество, припомня "Стандарт". 

Трима от кандидатите са заявили интерес в рамките на удължения срок за подаване на писма за интерес - от 19 април до 16 септември 2016 г., съобщават синдиците. В същия срок двама от изброените кандидати изрично са потвърдили заявения от тях по-рано интерес. Писмата за интерес от останалите трима кандидати, подадени в периода до 18 април, се считат за валидни, съгласно условията, посочени в писмото към публикувания тийзър, доколкото заявеният в тях интерес не е оттеглен към 16 септември 2016 г. С това приключва процедурата по подаване на писма за интерес към придобиване на ТБ "Виктория".Предстои анализ и оценка на профила на кандидатите, предоставените от тях писма за интерес, включително съпътстваща информация, както и допълнителна консултация с надзорния орган - БНБ, припомнят синдиците на КТБ.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички