Бюджетът е предизборен, няма да се регистрираме при гласуването, заяви Нинова


Бюджетът е предизборен, няма да се регистрираме при гласуването, заяви Нинова
Снимка: БГНЕС

2224

Бюджетът на правителството е предизборен с цел оцеляването му догодина и няма да се регистрираме при гласуването в парламента. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти преди представянето на алтернативния бюджет за 2019 г. на партията.

„Поканили сме представители на хора с увреждания, синдикати, учени, лекари, учители, земеделски производители, пенсионерски организации, организации на млади хора – т.е. представители на онези организации, на които ние предлагаме политики в бюджета си, за да ги обсъдим. Предложеният бюджет от правителството има алтернатива – той представлява лош начин за оцеляване на правителството. Защото се увеличават данъците на най-уязвимите и най-бедните хора – онези, които поради това, че са бедни, карат стари коли, носят дрехи втора употреба. И вдигайки данъците на най-бедните, пари се дават на администрацията, за да се гарантират гласове за изборите“, каза още Нинова, цитирана от "Фокус".

„В нашия предлагаме дългосрочни политики, които представляват гарантиран икономически растеж с акцент през регионите и общините и българска икономика и българско производство. На второ място – мерки за преодоляване на бедността, на неравенствата. Ако трябва да обобщя с една дума, бих го нарекла демографски бюджет. Защото чрез това, което предлагаме, се гарантира подобряване на здравния статус, на образованието, на икономиката, на доходите и най-вече грижата за младите хора и за децата. Тоест, чрез един бюджет, в който има много конкретни и секторни политики, си поставяме голямата цел – демографската катастрофа, която може да се преодолее чрез множество мерки“, коментира лидерът на БСП

Попитана дали парламентарната група на „БСП за България“ ще се регистрира в парламента при гласуването на бюджета на първо четене, Нинова отговори: „Не, няма да се регистрираме. Кворумът е задължение на мнозинството по думите на премира Борисов. Ако те си го осигурят, ще участваме в дебатите с нашия алтернативен бюджет. Но няма нашите гласове да гарантират политика, която ние отричаме – политика, насочена към най-слабите и уязвими групи в полза на малко множество, струпано около управлението, за да си даде то спокойствие през следващата година“.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички