България се присъедини към споразумение за обмен на данни за финансови сметки


България се присъедини към споразумение за обмен на данни за финансови сметки
Снимка: БГНЕС

1286

Правителството одобри присъединяването на България към Многостранното споразумение между компетентните органи за автоматичен обмен на информация за финансови сметки (Multilateral Competent Authority Agreement on Automatic Exchange of Financial Account Information), подписано от 51 юрисдикции на 29 октомври 2014 г. по време на Глобалния форум за прозрачност и обмен на информация за данъчни цели към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие в Германия.

Споразумението представлява многостранна рамка, въз основа на която всички подписали го юрисдикции ще могат двустранно да обменят информация.

Подписването му ще позволи на страната ни да участва в глобалния автоматичен обмен на финансова информация и ще осигури възможност за получаване на данни за финансови сметки на български местни лица и на чуждестранни образувания, контролирани от български местни лица в държавите, присъединили се към Споразумението. Актът ще даде възможност за участие в общата борба срещу трансграничното укриване на данъци, отклонението от данъчно облагане и данъчните измами.

Задължителна предпоставка за присъединяването към Споразумението е включването на страната ни в Конвенцията за взаимно административно сътрудничество по данъчни въпроси, одобрена от Министерския съвет през юли 2015 г.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички