България вече има приет финансов план за председателството на ЕС


България вече има приет финансов план за председателството на ЕС
Снимка: БГНЕС

2164

Има изготвен първоначален календар на събитията на председателството на Съвета на ЕС. В рамките на мандата одобрихме някои от събитията в 4-те категории. Това заяви вицепремиерът по председателството на България на Съвета на ЕС Деница Златева, предаде БГНЕС.

От своя страна служебният премиер Огнян Герджиков преди да даде думата на Златева отчете и „неистовото желание на бъдещия премиер Бойко Борисов да привлече Деница Златева и само крайният егоизъм на БСП попречил на това да стане“.

„По отношение на раздел сигурност сме направили всички анализи на човекопотоците от летището до двете сгради-НДК и Бояна, и хотелите“, обясни вицепремиерът.

„Имаме приет финансов план за председателството. За тази финансова година разпределихме близо 50 млн. лв., колкото беше и бюджетът, гласуван от миналия състав на НС. В рамките на мандата на служебния кабинет има две обществени поръчки“, посочи Златева.

„При културната програма стартирахме почти от нула, проектът е почти финализиран, остава да се съгласува със Столична община. Най-вероятно проектът за културната програма ще бъде приет от следващото правителство, поради липса на време на това. Очаква се окончателният вариант на триото да бъде одобрен преди края на юни“, заяви Деница Златева.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички