Българите все по-често инвестират в злато


Българите все по-често инвестират в злато
Снимка: iStock/Guliver

2815

Увеличиха се и покупките и продажбите на злато след проведения референдум във Великобритания за излизане от ЕС (Brexit). Това заяви финансовият анализатор Димо Стефанов пред "Стандарт".

По думите му има хора, които мислят, че златото ще поскъпне още повече и купуват още от началото на годината. Но има и много други, които отдавна не са виждали цената толкова висока и в момента виждат възможност да реализират някакви печалби.

"Особено с Brexit и скока на цената на златото със 7-8%, наблюдаваме и увеличаване на продажбите от страна на клиентите. Обикновено дребните инвеститори и тези, които прекупуват скрап, когато се вдигне рязко цената, продават повече, отколкото купуват. През юни сме купили с около 10% повече злато в сравнение с предния месец, и то най-вече заради това, което се случва с Великобритания. В последната седмица на юни имаше по-голям ръст на нашите покупки на злато", обясни Димо Стефанов.

Според него повечето българи вече са достатъчно финансово грамотни и когато искат да вложат парите си, купуват инвестиционно злато. При него надбавките са много по-ниски, отколкото ако се купуват златни бижута. 

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички