Българската банка за развитие ще има нови шефове


Българската банка за развитие ще има нови шефове
Снимка: Getty Images / Guliver

2235

Ръководството на Българската банка за развитие (ББР) ще бъде сменено в рамките на седмица. Това съобщи "Стандарт", позовавайки се на свои източници, близки до Министерски съвет.

Във финансовите среди вече се коментира името на Ангел Геков, който до началото на 2011 година бе изпълнителен директор на Българска банка за развитие. Най-вероятно той ще поеме управлението на ББР от Димо Спасов. Правата на държавата в общото събрание на акционерите на банката се упражняват от министъра на финансите и в случая финансист номер 1 Владислав Горанов ще предложи промените пред Надзорния съвет на ББР. В управителния съвет на институцията влизат още Билян Балев - зам.-председател на Управителния съвет и изпълнителен директор и Иван Христов, член на УС и изпълнителен директор на ББР.

За новия състав на ръководството на българската банка за развитие се спрягат имената на Бисер Манолов и Илия Кирчев. Манолов е известен като финансист и шеф на икономическия екип на "Движение България на гражданите". Кирчев е банкер.

На 30 септември тази година общото събрание на акционерите избра нов надзорен съвет на банката. Димитър Димитров, Кирил Ананиев и Атанас Кацарчев замениха досегашните проф. Николай Неновски, Деница Кирова и Емил Караниколов.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички