Данъчни направили 170 проверки в Пампорово от началото на януари


Данъчни направили 170 проверки в Пампорово от началото на януари
Снимка:

2789

От началото на януари до момента в курорта Пампорово са извършени 170 проверки. Освен наложените глоби данъчните са запечатали и три обекта в комплекса. Два от тях са били заведения за хранене, а единият е бил магазин, уточниха за "Дарик" от офиса на НАП в Смолян.

Най-честито срещаните нарушения са били за неиздаване на касови бележки, и разлика между наличните пари в касата и отчетения оборот на касовия апарат. В кампанията участва и звеното за фискален контрол, който освен движението на рискови стоки проверява и ползването на луксозни автомобили за лични нужди. По време на кампанията данъчните използват и дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите на НАП, като софтуерът автоматично ще посочва обекти, чиито обороти се различават значително от средните за съответния регион.

Данъчният контрол продължава денонощно в зимните курорти в цялата страна. Инспектори на НАП, съвместно с екипи от МВР извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите. Те следят и движението на стоки към хотели, ресторанти и други търговски обекти. На постоянно наблюдение са подложени също борси и тържища в близост до курортите, съобщиха още от офиса на НАП в Смолян.

Директорът на ГД "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски, който днес бе на посещение в Смолян уточни, че разчита на по-голямо присъствие на служители на Националната агенция по приходите от София. Той гарантира, че МВР ще им съдействие при всички проверки, за да могат спокойно да извършват своите проверки.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички