Дянков: Приватизацията е причина за неравенството между Северна и Южна България


Дянков: Приватизацията е причина за неравенството между Северна и Южна България
Снимка: БГНЕС

2857

"Разследването на приватизацията е чисто политически ход, за да се каже, че не е минала както в повечето страни. Тя е причина за неравенство между Северна и Южна България, защото започва в Северна България преди 10 ноември и тогава комсомолците искаха да станат капиталисти и да вземат предприятията за жълти стотинки. Но най-големият проблем е, че те не са знаели как да ги управляват и демографският срив е причинен от голяма степен от лошата приватизация." Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков.

По думите му, "в здравеопазването парите никога няма да стигнат, освен ако няма промяна в клиничните пътеки. Извън здравеопазването важно е и образованието. Там тези повече пари трябваше да влязат още в 2013 година най-вече в средното образование. Защото чрез образованието даваме възможност на икономиката да върви напред. Преди 10 години имаше смислена реформа - да се дават пари на учителите на по-успешните училища. В последната олимпиада по физика сме след Монголия, а Монголия участва за първи път."

Помолен от bTV да коментира какво ни е дал Прехода, Дянков заяви: "Преходът ни даде свобода в много отношения, което е добре и неравенството между Северна и Южна България."

В коментар за изказването на депутата от БСП проф. Иво Христов, който който заяви, че 80% от българския народ са дебили Дянков каза: "Не само на Запад, но и на Изток хората си тръгват след такива думи. Това означава, че човек не е готов и не иска да управлява тази държава."

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички