Домусчиев: Фирмите ми не са спасявани от КТБ


Домусчиев: Фирмите ми не са спасявани от КТБ
Снимка:

1552

Подкрепяме повишаването на минималната работна заплата, но то трябва да става с ясен механизъм. Това заяви председателят на най-голямата работодателска организация - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев пред Нова телевизия. Мнението му бе подкрепено и от президента на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов.

„Аз не съм против увеличението на минималната работна заплата, но трябва разговорът по темата да стане по-сериозен и много по-голям. Разумният подход е минималната работна заплата да се разположи в един коридор между прага на бедност и средната заплата. Но не може минималното възнаграждение да се разглежда отделно, политиката по доходите не приключва с него. Спокойно може да бъде изработен обективен механизъм и да спре този разговор”, коментира Манолов.

Според него дори минималната заплата да се вдигне с 50 лева, няма да се реши проблемът, защото след това има и други стъпки. Домусчиев пък разкри, че организацията му води разговори с финансовия министър Владислав Горанов по повод желанието на КРИБ минималната заплата да бъде отвързана от фиска.

Запитан дали фирмите му имат връзки с КТБ, той бе категоричен, че фалиралата банка никога не ги е спасявала финансово от затруднени ситуации. "В последните години не сме били кредитирани от КТБ. Имаме в наше дружество около 12% финансиране от КТБ за десет години. Споменаването ни е манипулация”, обяви Домусчиев.

„Не вярвам, че Цветан Василев е раздавал пари назаем на собственици на вестници. Ако го е правил, какво му пречи да си ги събере? Аз си взимам парите от всички, които ми ги дължат, става много лесно, има си документи за всичко”, каза Домусчиев и допълни, че ако банкерът е давал пари назаем, трябва да се знае откъде са дошли те.

"Има много течове в държавата, например трябва да се подобри контрола в ТЕЛК. Като малко се оправят нещата, ще се види, че нещата не са толкова зле", коментира бизнесменът.

Относно пенсионната реформа, за която от КТ „Подкрепа" се бяха оплакали, че в създадения от МТСП експертен орган по казуса, нищо експертно не се е случило. "Не се чу нищо и за това какво ще стане с втория осигурителен стълб", възмути се Манолов.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички