Държавата плаща 2,4 млн.лв за консултантски услуги на МБВР


Държавата плаща 2,4 млн.лв за консултантски услуги на МБВР
Снимка: Thinkstock/ Guliver

2403

2,4 млн. лв. ще плати държавата за консултантски услуги на Международната банка за възстановяване и развитие. Това става ясно от проект на решение на правителството за одобряване на проект на Споразумение между МБВР и Администрацията на МС, предаде БГНЕС.

Споразумението се сключва в изпълнение на Меморандума за разбирателство между МС и МБВР, който е подписан на 01 септември 2015 г.

“В приетата от МС Стратегия за развитие на държавната администрация 2014-2020 г. и в Пътната карта към нея е заложено като цел въвеждане на принципа на споделените услуги в организацията и работата на администрацията на централно, областно и общинско ниво. Мярката предвижда концентриране на функциите на общата администрация на по-високо ниво – първостепенни разпоредители с бюджет, където да бъдат създадени звена за споделени услуги за обслужване на всички структури в системата на съответното министерство или споделено между няколко ведомства.

Съществуващият модел на организация и функциониране на структурите на общата администрация се характеризира с високи разходи, разнородни практики и слаба координация в дейността. В момента всяка една административна структура в българската администрация поддържа своя собствена администрация за извършване на общите административни дейности”, гласят мотивите към предложението за сключване на Споразумението.

За осъществяване на въвеждането на споделените услуги ще се реализира проект по Оперативна програма „Добро управление“ с бенефициент Администрацията на Министерския съвет и изпълнител – Международната банка за възстановяване и развитие. Продължителността на проекта ще бъде 24 месеца, става ясно още от документацията.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички