Горанов: Няма риск за разпадане на коалицията


Горанов: Няма риск за разпадане на коалицията
Снимка: БГНЕС

2177

Аз не мисля, че е поставено на карта коалиционното споразумение. Бюджетът винаги е повод за дебати за приоритетите на държавата. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов в парламента по повод твърденията на АБВ, че може да напусне коалицията заради неприети корекции в бюджета, предложени от партията.

„Това, че една или друга партия се опитва да постави темата дали в парламента нещо не може да бъде подобрено, не трябва да се разглежда драматично като опит за преразглеждане на коалиционни форми. Тепърва след гласуването на бюджета ще стартира неговото изпълнение, което е доста по-трудно като задача и доста по-отговорно като задача. Това, което днес се гласува е финансовият план – неговото изпълнение е много по-важно и реално показва съотношението на приоритетите в едно управление“, заяви Горанов, цитиран от "Фокус". 

В отговор на въпрос дали се е чул с премиера във връзка с исканията на АБВ, министър Горанов коментира: „С премиера се чуваме по няколко пъти на ден. Колегите от АБВ поставиха още по повод дебата в рамките на правителството част от проблемите, които поставят и днес, но там се обединихме, че това е възможното златно сечение“.

На въпрос дали приема обвинението, че за съдебната власт има допълнително средства, а за социалната политика – не, Горанов изтъкна, че и за социалното министерство и социалните политики има допълнително средства и те са над 350 млн. лв. „Това, че социалната политика винаги е чувствителна и недостатъчна в една бедна държава е факт. В хода на годината ще управляваме гъвкаво бюджета, така че ако проблемите, които те поставят, свързани с програмите за заетост покажат необходимост от осигуряване на допълнително средства – това също е възможно“, каза още той.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички