Хампарцумян: През 2014 г. загубихме директно 3-4 млрд.лв


Хампарцумян: През 2014 г. загубихме директно 3-4 млрд.лв
Снимка: БГНЕС

1913

Имахме трудна година, в която като че ли шумът на парите беше позаглушен. Това каза Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на УС на „Уникредит Булбанк” по време на откриване на шестото издание на финансов форум "Шумът на парите", предаде "Фокус".

"Предизвикателствата към българската икономика и към финансовата инфраструктура на нашата икономика са достатъчно големи. Каквото и да казваме, миналата година загубихме директно 3-4 млрд. лв. Това не бива да се допуска", заяви Хампарцумян. Той посочи, че няма смисъл да обвиняваме за всичко банковата и финансовата структура.

"Алтернативата на банките и другите части на финансовата инфраструктура е да се върнем към заложни къщи, чейндж бюра и други такива финансови посредничества, което не е по-хубаво, със сигурност. Време е като национална цел да си поставим влизането в еврозоната", подчерта Хампарцумян. Той припомни думите на проф. Ханке за това България да не влиза в еврозоната, тъй като ще влезе в същата ситуация, в която е Гърция.

"Всъщност влизането в еврозоната е по-важно като процес, отколкото като резултат, защото резултатът и в момента го имаме. Никой няма да ни пусне в еврозоната, ако не подредим нещата си по добър начин. Това е изключително важно. Икономиката ни може да бъде много успешна", уточни Хампарцумян.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички