Хампарцумян: Василев е злоупотребил с приятелството си с Искров


Хампарцумян: Василев е злоупотребил с приятелството си с Искров
Снимка: БГНЕС

1365

Банкерът Цветан Василев най-вероятно е злоупотребил с приятелството си с гуверньора на БНБ Иван Искров по повече от един начин. Това бе коментарът на изпълнителния директор на „УниКредит Булбанк“ Левон Хампарцумян пред БТВ, след като по медии бе разпространен музикален клип, в който Василев и Искров в приятелска прегръдка пеят възторжено „Назад, назад, моме Калино”.

Според Хампарцумян видеото е вид телеграма, или поне изглежда като такава, идваща да обяви, че Василев разполага с компрометираща информация, която може да бъде споделена. „Ако някой знае за престъпление и не го сподели с институциите, то това само по себе си е престъпление. Да знаеш за престъпление и да не го съобщаваш, не е особено етично и не е законопослушно”, коментира банкерът.

По думите му ако не се бяха случили нещата с КТБ, „този клип щеше да има стойност за фамилни архиви. В момента е обект на публично внимание заради нещата, които са се случили предполагаемо след това”.

Хампарцумян добави още един акцент: „Въпросът е дали обществото трябва да бъде подчинено на това, което му подават хора в затруднено положение, или да се увеличат усилията, за да се разбере какво е станало, да се концентрираме върху факта, че с огромен публичен ресурс беше злоупотребено”.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички