Ясно е коя е единствената фирма с оферта за Общинска банка


Ясно е коя е единствената фирма с оферта за Общинска банка
Снимка: БГНЕС

3907

"Новито опортюнитис" е единствената компания, която е подала оферта за покупка на 3,880,388 броя безналични акции, представляващи 67,646407 % от капитала на “Общинска банка" АД. Днес Софийската общинска агенция за приватизация и инвестиции отвори офертата за продажбата на дела на София в трезора. Процедурата по приватизация тръгна през есента.

Фирмата, която е закупила конкурсната документация и информационния меморандум е регистрирана в Лихтенщайн и е 100% собственост на КАИАК/CAIAC/Фонд Мениджмънт АГ, съобщава Club Z.

"Конкурсната комисия на СОАПИ отвори офертата на кандидата в присъствието на Надзорния съвет на Агенцията. Комисията ще провери дали офертата отговаря на условията на конкурса и ще изготви доклад. Той ще бъде внесен в Надзорния съвет и чрез него в Столичния общински съвет, който ще вземе решение дали да приеме или отхвърли предложението за продажба. При положително решение на СОС- процедурата продължава с проверка от БНБ, и от КЗК", съобщиха от агенцията.

На 4 декември, когато изтекоха сроковете, интерес за купуването на дяла на Столичната община в "Общинска банка" бяха заявили една българска и две чужди компании. Само "Новито опортюнитис" обаче е решила да продължи да участва.

Общината продава 67,64% от дяловете си в трезора чрез Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции.

Цената, на която общината се надява да продаде дела си в "Общинска банка", е най-малко 45,65 млн. лева (23,34 млн. евро).

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички