Жената на Лукарски е платила 1620 лв. за наем на "София Тех Парк"


Жената на Лукарски е платила 1620 лв. за наем на "София Тех Парк"
Снимка:

2179

Компанията на съпругата на икономическия министър Божидар Лукарски е платила 1620 лв. с ДДС за бизнес форума, който организира в "София Тех Парк" – дружество, в което мажоритарен собственик е икономическото министерство. Това се казва в съобщение до медиите, с което Ива Йорданова иска право на отговор.

Припомняме, че вчера стана ясно, че Йорданова организира двудневен семинар “Бизнес в САЩ – практически насоки за износ и навлизане на американския пазар”. Оказва се, че в реализирането на частната консултантска дейност на министершата са ангажирани и служители от ведомството на Божидар Лукарски. А самото събитие ще се проведе на територията на “София Тех Парк”, в което основен акционер е Министерството на икономиката.

Публикуваме пълното съобщение на Йорданова до медиите:

Факт е, че съм съпруга на министъра на икономиката - Божидар Лукарски. Факт е, че чрез своето дружество „Next Stop: Bulgaria”, и с подкрепата на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и сп. „Икономика”, организирам двудневен семинар на тема „Бизнес в САЩ – практически насоки за навлизане на американския пазар”. Също така е факт, обаче, че в организирането на семинара не са ангажирани по никакъв начин финансови ресурси на Министерство на икономиката!

В действителност, програмата на семинара предвижда участие на ръководителя на търговската служба към българското посолство във Вашингтон - г-н Иво Константинов. Това участие е планирано да бъде осъществено чрез онлайн връзка, която в съвременното ни технологизирано общество, е нормален и ефективен начин на комуникация. В този смисъл, г-н Константинов нито ще пътува за България, нито ще бъдат харчени средства за неговото участие в семинара, а самият той ще се включи в него в извънработно време. Считам за напълно естествено и дори задължително, участниците в семинара да получат начална информация за механизма на партньорските отношения между български компании и тези в САЩ именно от професионалист, занимаващ се с тези отношения. Излишно е да се казва, но се налага да подчертая, че за това свое участие г-н Константинов няма да получи никакъв хонорар.

В семинара ще участва на живо г-н Владимир Каролев, който освен нещатен съветник в политическия кабинет на министъра на икономиката, е дългогодишен експерт по въпросите на инвестициите и международната търговия. Г-н Каролев нееднократно е подчертавал, че за него излизането на български стоки и услуги на международните пазари е лична кауза и също заяви готовност да участва в семинара без никакво заплащане.

Третият български лектор в семинара съм аз, която имам необходимата квалификация (завършила съм Международен бизнес в колежа Бъркли) и поради няколкогодишното си пребиваване и професионално развитие в САЩ, имам сериозни наблюдения за затрудненията, които българските търговци имат при излизането на американския пазар.

За място на провеждането на семинара избрах СОФИЯ ТЕХ ПАРК, защото считам, че е по-добре компанията ми да заплати средства за наемане на помещения на българско държавно предприятие, чиято идея е именно да бъде център за създаване и развитие на бизнес иновации, а не на чуждестранни вериги хотели, предлагащи подобни възможности. За ваше сведение, сумата от 1620 лв, която „Next Stop: Bulgaria” заплаща на София Тех Парк за наем, е доста по-висока от тази, която ми предложиха няколко четиризвездни хотела в София. Таксата за участие в семинара е предвидена именно, за да покрие наема, поискан от София Тех Парк, както и други разходи по провеждането му, в това число обяд за участниците, кафе-паузи, мултимедии и микрофони, симултантен превод, и др. В бюджета на събитието не са предвидени никакви лекторски хонорари. 

В следващите инициативи на „Next Stop: Bulgaria”, планирани за идната година, сме предвидили да проведем подобни семинари в сферата на туризма и земеделието. С настоящето, се възползвам да Ви поканя да присъствате и по възможност да отразите във Вашата медия семинара, като дълбоко вярвам, че точно с подобни действия все повече българските производители и търговци ще увеличават присъствието си на световния пазар. Това е и целта на създаденото от мен дружество.

При интерес от Ваша страна съм готова, след приключването на семинара, да Ви запозная и с конкретните финансови резултати от него. Както при всяко ново начинание, не се очаква те да бъдат отлични, но се надявам , че всяко следващо събитие, ще дава все по-добри резултати, както за участниците в него, така и за самото дружество.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички