Каварна посреща полски инвеститори през пролетта на 2018 г.


Каварна посреща полски инвеститори през пролетта на 2018 г.
Снимка: община Каварна

2172

През пролетта на следващата година полски инвеститори ще посетят община Каварна. Това е договорено по време на официалното посещение на делегация, водена от кмета на Каварна Нина Ставрева и с участието на общински съветници от различни групи и комисии в Общинския съвет на Каварна, в община Старе Бабице (Полша), съобщиха от пресцентъра на Община Каварна.

Тридневната визита (от 11 до 14 ноември 2017 г.) бе по покана на кмета на Старе Бабице - Кшиштоф Турек. По време на срещите с кмета и представителите на Общинския съвет на Старе Бабице са били обсъдени възможностите за икономическо сътрудничество между двете общини, обмен на културния и спортен календар.

Туризмът и селското стопанство – важни отрасли в двете общини, са били сред основните теми на разговорите, както и добрите практики по отношение на ползването на средства по Европейски проекти и програми. През следващото лято се очаква и по-висок ръст на полските туристи в района на Каварна.

През 2016-та година кметът на Община Каварна Нина Ставрева и кметът на Община Старе Бабице в Полша Кшиштоф Турек подписаха споразумение за сътрудничество и подкрепа в областта на местното самоуправление, дейността на местната администрация, както и в областта на културата, спорта и други обществено значими дейности.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички