Кулезич излезе с твърдения, че известни личности са получавали пари от КТБ


Кулезич излезе с твърдения, че известни личности са получавали пари от КТБ
Снимка:

3641

Журналистката Люба Кулезич заяви, че редица известни личности, сред които политици и социолози, са получавали неотчетени пари от КТБ.

Кулезич посочи имената на базата на публичен документ, съдържащ показания от главния свидетел по делото "КТБ" - Бисер Лазов, както и на счетоводителката Юлия Илиева. Интересното е, че телевизионната водеща говори отново пред BIT – в предаването „Просто Диков“.

Люба Кулезич заяви, че документът е по следствено дело за КТБ от 2014 година, като показанията на Лазов били приложени за друго следствено дело за КТБ. Същото важало за Илиева - показанията ѝ от едно следствено дело били ползвани за друго дело, свързано с КТБ. Вадят се показания от следственото дело за КТБ и тя се прилага срещу други хора, направи заключение Кулезич, изразявайки съмнения защо се прави това?! Телевизионната водеща добави и, че Юлия Илиева водела архив, но част от него "бил изгубен" при преместването на офиса на бул. "Цар Борис III".

Съгласно показанията на Лазов и Илиева, много хора, като доста от тях са публични личности, са получавали големи парични суми по лично разпореждане на Цветан Василев.

Лазов и Илиева твърдят, че половин милион лева са отишли за кампанията на Меглена Кунева за президент. В официална позиция Кунева категорично отрече твърденията и заяви, че свързването ѝ с КТБ е фалшива новина.

50 000 евро пък били дадени на лидера на СДС Божидар Лукарски, като те стигнали до бившия министър на икономиката през бившия председател на КФН и сегашен ръководител на Българската банка за развитие (ББР) Стоян Мавродиев. В отговор Лукарски каза, че не е получавал пари, а Стоян Мавродиев писмено заяви, че "това твърдение е толкова нелепо, че не подлежи на коментар". Мавродиев добавя и, че "за подобни клевети се завеждат дела".

Андрей Райчев и Кънчо Стойчев пък били взели най-много пари – на два пъти по половин милион евро. Стойчев получил 500 000 евро на 13 август 2013 г., а Райчев - на 20 септември 2013 г. Социолозите са били доведени от адвокат Божидар Миладинов и поискали да им се даде касета в банката, за да съхраняват огромните суми. Отговорът на Стойчев е "нищо не съм вземал", а Райчев бил в чужбина и щял да коментира тази седмица.

Още за твърденията на Кулезич вижте ТУК.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички