Купувачът на "Виваком" е свързан с Василев, твърди Трайков


Купувачът на "Виваком" е свързан с Василев, твърди Трайков
Снимка: БГНЕС

1636

Връзките между Цветан Василев и Пиер Луврие (шеф на компанията LIC 33) са повече от очевидни. Изглежда, че в случая Василев се договаря със себе си". Това заяви Трайчо Трайков пред Нова телевизия, след като вчера беше съобщено, че специално създадената за това компания LIC33 ще придобие дялове в БТК ("Виваком"), военните заводи "Дунарит" и "Авионамс", НУРТС и пийпълметричната агенция "Гарб".

Бившият министър на икономиката и енергетиката определи случилото се като частна сделка между двама бизнесмени. По думите му Василев, който вече е дискредитиран, е открил човек, който да го представлява.

Той изтъкна, че инвеститорите така и не са казали дали ще могат да покрият задълженията на фирмите. По думите му тук става дума за стратегически активи и за прозиращи връзки с Кремъл.

Финансистът Кольо Парамов изтъкна, че сумата от 900 млн. евро, за която беше казано, че ще покрие дълговете на компаниите към КТБ, е занижена два пъти.

"Не съм сигурен, че сделка има. Всеки може да променя собственост на офшорни фирми по веригата. Тези сделки не могат да се осъществят без участието и съгласието на кредиторите. А кредитор е КТБ, индиректно- държавата", изтъкна Трайков.

"Квесторите в КТБ по искане на Иван Искров заблудиха цяла България. Те обезцениха всички активи на банката до такава степен, че да може тя да бъде фалирана", заяви Парамов.

Журналистът Иван Бакалов изтъкна, че банката на Цветан Василев е била напълнена с парите на държавата.

"КТБ беше фаворизирана от държавата. През нея се направиха сделките за "Булгартабак", за БТК и за една камара неща. Това е икономика на тъмно. Ами кой купи БТК? Кой зададе въпрос въобще? ДПС и Доган чрез Пеевски участват в историята с КТБ", коментира Бакалов.

"Цветан Василев и Пеевски се хванаха за гушите. Задкулисието сега иска да отнеме участието на Василев", поясни журналистът.

По думите му в схемата "надничат и интересите на Бойко Борисов".

"Вие мислите ли, че Борисов е продал „Булгартабак” без да знае на кого? В КТБ имаме 30% собственост на Омански фонд- кой стои зад него?", попита журналистът.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички