Лукарски възражда Съвета за икономически растеж


Лукарски възражда Съвета за икономически растеж
Снимка: БГНЕС

2199

Министърът на икономиката Божидар Лукарски обяви на среща с председателя на БТПП Цветан Симеонов, че е планирано възобновяване на Съвета за икономически растеж. На съвета съвместно с бизнеса ще бъдат разглеждани и решавани неотложни икономически проблеми, съобщиха от БТПП.

В срещата участваха и Евгени Евгениев, председател на ТПП-Враца, в качеството си на представител на Регионалните търговско-промишлени палати в ИС на БТПП, и Лъчезар Искров, представител на Браншовите организации в ИС на палатата.

Разисквани бяха важни за развитието на българската икономика въпроси.

От страна на БТПП бе представен анализ, изготвен със съдействието от предложения и препоръки на фирми-членове на БТПП, за програмата на министерството. Предоставени бяха насоките за дейността на БТПП за периода 2015-2018 година.

Цветан Симеонов очерта визията на Палатата за бъдещото сътрудничество с Министерството на икономиката. Трябва да се активизира работата и взаимодействието с 60-те Служби по търговско-икономически въпроси на България в чужбина.

Председателят обърна внимание на необходимостта от повече прозрачност при организирането на обществени поръчки от Българската агенция за инвестиции (БАИ) и Изпълнителната Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Според представителите на бизнеса незабавно трябва да бъдат предприети мерки за ограничаването и облекчаването на регулаторните режими, както и за максималното опростяване на административните процедури и услуги. Належащо е въвеждането на разходопокривния принцип за определяне на държавните такси. Акцент Симеонов постави върху наложителността от по-голяма прозрачност на дейностите на монополните дружества.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички