Мавродиев отрече да има връзки с подземния свят


Мавродиев отрече да има връзки с подземния свят
Снимка:

1103

Не водя война с Иво Прокопиев. Познаваме се добре. Тук не става дума за цензура, а за съвестно вършене на работата и спазване на закона. Това заяви председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев по повод наложената от институцията рекордна глоба на медии на издателя Прокопиев, съобщи Нова телевизия. 

Мавродиев отрече да действа в полза на Делян Пеевски. Той посочи, че част от актовете, издавани от КФН, са били свързани с публикации за компании, с които Пеевски няма връзка.

"През 2010 г. всички депутати на ДПС и БСП гласуваха против моето назначаване. Аз съм едно от трите най-проверявани и преследвани лица в държавата от модела „Кой”. Другите двама са президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов. Радан Кънев очевидно се е объркал за връзките ми с Делян Пеевски. Връзката ми с модела "Кой" е под формата на проверки, атаки и репресии срещу мен", заяви Мавродиев.

"Лимитът на картата ми не е 60 хиляди евро, а 60 хиляди лева. По времето, когато ми беше издадена, работех в частния сектор. Но нека не бъркаме лимита на картата ми с разходите по нея", изтъкна той.

Председателят на КФН категорично отхвърли твърденията, че има връзки с наркобоса Евелин Банев - Брендо и ги определи като "манипулцаии" и "грандиозни и гнусни лъжи".

„Тази огромна лъжа я опровергавам вече три години. Лъжа, която се разпространява на Гьобелсов принцип от медиите на Прокопиев. Завел съм дело за клевета лично срещу него", подчерта Мавродиев.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички