Министерствата се надпреварват да дават луди пари за абсурдни рекламни материали


Министерствата се надпреварват да дават луди пари за абсурдни рекламни материали
Снимка: БГНЕС

3040

Темата с обществените поръчки на министерства за реклама на определи оперативни програми изглежда се оказва безкрайна, пише Actualno.com. Скандалът тръгна, след като стана ясно, че Министерството на образованието (МОН) ще даде 2 милиона лева за запалки и други артикули, с които да се рекламират успехите на българското образование.

Вчера, 18 август, стана ясно, че Министерството на земеделието и храните (МЗХ) се готви да похарчи 700 хил. лева без ДДС за рекламни материали, необходими за Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Проверка на наш репортер установи, че Министерството на транспорта и това на регионалното развитие също са отделили финанси за реклама на оперативни програми.

Ведомството, начело с министър Ивайло Московски, например, ще даде 750 хил. лв. за изработка на рекламни материали (сувенири) за популяризиране на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“. В списъка с предмети са универсални ножчета, куфари, ризи, портфейли, слушалки, чадъри за дъжд, комплекти за оказване на първа помощ, универсални ножчета, калъфи, куфари, тоалетни несесери, запалки и др., като броят на сувенирите варира от 10 до до стотици.

При министерството на Лиляна Павлова списъкът е доста по-интересен, но отделените средства са с 200 хил. лв. по-малко от тези на транспортното - 500 хил. лв.

Според обществената поръчка за реклама на ОП „Градска среда“ ще са нужни предмети като сенници за кола - 100 бр., навигационни системи - 50 бр., термо чаши- 100 бр., лампи за четене - 100 бр., топки - 50 бр., калкулатори - 200 бр., метален държател за чанта - 500 бр. и др.

За ОП „Регионален туризъм“ ще са нужни още по-любопитни неща. В списъка с предмети там присъстват надуваеми топки - 300 бр., столове за открито - 100 бр., палатки - 50 бр., мини вентилатор с вода - 100 бр., водоустойчив фотоапарат - 50 бр. и още, и още. В заданието е посочено още, че поръчката е запазена за изпълнение от специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания.

Крайният срок за изпълнение е 36 месеца след сключване на договора.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички