НАП проверява печатни и електронни медии


НАП проверява печатни и електронни медии
Снимка: БГНЕС

1815

Данъчните проверяват 54 печатни издания, голяма част от които имат просрочени задължения към държавата. Това обяви говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров пред националното радио.

Той подчерта, че в момента се прави допълнителен анализ на риска и е възможно приходната агенция да започне проверки и на електронни издания.

"Не виждам никаква причина да се мисли, че това е форма на репресия", заяви той. Проверките са следствие на анализ, извършен през юни, "далеч преди изказванията на премиера", уточни Бъчваров. "При направените ревизии видяхме, че при един значителен дял има просрочени задължения. Това само по себе си не е индикация за ревизия, а просто е индикация, че в годините на криза става все по-трудно и за медиите да изпълняват задълженията си ", коментира говорителят.

Бъчваров призова след края на ревизиите, който според него вероятно ще е след три месеца, самите медии да оповестят резултатите от тях.

По-рано отново пред БНР председателят на Съюза на издателите Теодор Захов заяви, че проверките на НАП в медиите не трябва да служат като механизъм за репресия. Данъчната администрация трябва да върши работата си, без значение дали проверява медии или друг тип фирми, но не трябва да има никаква тенденциозност в това и процесът трябва да бъде равномерен и закономерен, каза той.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички