НАП твърди, че е стегнала юздите по Черноморието


НАП твърди, че е стегнала юздите по Черноморието
Снимка:

2125

Националната агенция за приходите (НАП) се похвали със затегната фискална дисциплина по Черноморието. Непосредствено преди края на най-активния сезон, от агенцията разпространиха данни за работата, която са свършили от началото на лятото, предаде в. "Сега".

Според статистиката са извършени близо 25 хиляди проверки по Черноморието. В резултат са били запечатани 120 обекта, а на стотици други са издадени актове за данъчни нарушения. В цялата страна от началото на годината са запечатани близо 2000 обекта, които не са издавали касови бележки.

Точно заради такова нарушение днес ще бъде затворена дискотека в Бургас. В нощта срещу неделя инспектори на НАП се представили за клиенти в четири дискотеки, но само в една от тях не получили касова бележка. Освен това е установена разлика в касовата наличност с отчетеното от фискалните устройства.

По същото време са проверени и всички, общо 11, търговски обекта на летище Сарафово. Само в един от тях е засечено данъчно нарушение и то също ще бъде запечатано. Всички останали 10 кафенета, заведения за хранене и за сувенири са спазвали закона, казват от НАП.

От приходното ведомство предупреждават, че независимо от стойността на продажбата срещу всеки търговец, който не е издал касова бележка, може да започне процедура по запечатване. Средният срок, за който се налага мярката, е между 2 и 4 седмици.

Звеното за фискален контрол, което следи движението на рискови стоки по границите и във вътрешността на страната, също участва в лятната кампания, като освен проверки за отчитане на оборота, контролира борси и тържища, продаващи хранителни и акцизни стоки, както и луксозни автомобили за начисляването на т.нар. данък "уикенд".

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички