Nestle с 4,2% органичен ръст през 2015 г.


Nestle с 4,2% органичен ръст през 2015 г.
Снимка: Thinkstock/ Guliver

2593

Компанията Nestle съобщи финансовите си резултати за изминалата година. Тя може да се похвали с 4,2% органичен ръст и 2,2% реален вътрешен ръст. 

"През 2015 г. постигнахме ръст на печалбата в условията на една все още променлива търговска среда. Този ръст се основава на добрите резултати през последните няколко години. Органичният ни ръст в размер на 4,2% бе подкрепен от по-високия реален вътрешен ръст в съчетание с непрекъснато подобряване на маржа на оперативната търговска печалба. Освен това, ние увеличихме или запазихме пазарния си дял в по-голямата част от нашите категории и пазари", коментира Пол Буске, главен изпълнителен директор на Nestle.

По думите му компанията е продължила да инвестира в бъдещето с по-голяма подкрепа за отделните марки, за новите платформи в областта на храненето и здравето и в електронната търговия.

"Продължихме усилията си върху управлението на нашето портфолио, успешните промени на бизнеса ни със замразени храни в Съединените щати, продажбата на несъществени звена и сключването на ново партньорство за създаване на лидер при производството на сладолед. Свободният ни паричен поток отново отбеляза високи резултати за индустрията с 11,2% от продажбите, в резултат на нашия фокус върху маржа на оперативната търговска печалба и дисциплината при капиталовите разходи и оборотния капитал. Ето защо предлагаме да се увеличи дивидента, както вече е характерно за последните двадесет години", допълни Буске.

Компанията прогнозира, че търговската среда през 2016 г. ще бъде подобна на предходните години, с още по-меко ценообразуване. Затова очаква да постигне органичен ръст, подобен на този през миналата година, с подобряване на маржа на оперативната търговска печалба и дохода на акция във фиксирани валути, както и ефективността на капитала.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички