Няма да бъдат наложени санкции на ВМЗ-Сопот


Няма да бъдат наложени санкции на ВМЗ-Сопот
Снимка: БГНЕС

3361

Договорите на ВМЗ-Сопот са предоговорени и на предприятието няма да бъдат наложени санкции. Това заяви заместник-министърът на икономиката след извънредно заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество „Отбранителна промишленост", на което бе обсъдена възможността за възстановяване на производствения процес на площадката „Иганово", предаде "Фокус".

По думите му има пари за заплати на работниците в предприятието. Възнагражденията вървят регулярно, съгласно графика и до 27-28 май всички ще получат парите по сметките си.

„Към момента би трябвало съгласно прокуратурата вече да влизат представители на РПУ Карлово, които да локализират двата епицентъра, където бяха взривовете, за да може в последствие там да влезе и специализираната техника на Министерство на отбраната, която да разчисти отломките и да обезопаси окончателно двата епицентъра“, съобщи зам.-министърът.

На срещата е било решено и специализирани групи от ВМЗ-Сопот да влязат в двата последни епицентъра, за оценят риска, инженерните поражения и да започнат процедура за възстановяване на работата на площадката в Иганово.

„Искам да уверя всички от името на Министерството на икономиката, че съвета мина в съвсем работещ и конструктивен дух. Констатирахме пълен синхрон в ръководството на ВМЗ, уточнихме всички действия, които са вършени от всички страни и смятаме, че дължим специални благодарности на Министерството на отбраната, защото съгласно техния доклад видяхме огромната работа, която сме свършили“, каза още Петров.

Преките загуби от взривовете на площадката в Иганово са на стойност около 3 млн. лева. В тях влизат и щетите от разрушените сгради, съобщи от своя страна директорът на ВМЗ - Сопот Иван Стоенчев.

По думите му през април загубите на завода са били 500 хил. лева на ден.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички