Няма промяна в системата на ДДС, твърди Горанов


Няма промяна в системата на ДДС, твърди Горанов
Снимка: БГНЕС

2010

Системата на ДДС не е променена. И на ниво директива и на ниво закон при ползването за лични нужди активи на регистрирано по ДДС лице се счита за облагаема доставка. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов пред журналисти в парламента по повод твърдения за прокарване тихомълком на данък "уикенд".

Горанов заяви, че промените, които са се направили в Закона за ДДС целят да дадат ясен ред за това по какъв начин данъчните служители да регулират процесите, без да създават допълнителни ангажименти за бизнеса.

„Дори в първия закон за ДДС от 1993 година ползването за лични нужди на активи се третираше като облагаема доставка и за него се дължеше данък. В този смисъл нищо ново не се случва като ангажимент за бизнеса. Напротив вкарват се правила да няма своеволно и противоречиво третиране на операции от страна на данъчната администрация“, заяви Владислав Горанов, цитиран от "Фокус". 

Той коментира и поисканата от съпредседателя на РБ Радан Кънев негова оставка с думите: „А иначе вероятно с други мотиви г-н Кънев ще търси опозиционната си роля, но специално с тези, които изтъкна за моята оставка, не са достатъчни, за да мисля за това“.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички