Новият бюджет няма да ни изправи на крака, твърди Чобанов


Новият бюджет няма да ни изправи на крака, твърди Чобанов
Снимка: БГНЕС

1479

Новият бюджет няма да вдигне икономиката на крака, тъй като е него не е заложен икономически растеж. Философията му е на всяка цена да се смъкне дефицитът, но въпросът е как това ще бъде постигнато и дали цената ще е именно ръст. Това заяви бившият финансов министър Петър Чобанов пред Нова телевизия.

Той обясни, че е рано да се поставят оценки на новия финансов министър, но е на мнение, че е добър професионалист, който тепърва ще го доказва.

Във връзка с проекта "Южен поток” Петър Чобанов отново повтори позицията на ДПС, че той е полезен за България заради създаването на работни места и дългосрочни ползи, но трябва да бъде изпълнен изцяло по европейските правила.

Чобанов бе помолен да коментира и ситуацията около КТБ и изплащането на парите на вложителите, което започна от 4 декември.

"Както винаги съм казвал, Банков надзор трябва да провери какви са бизнес практиките в КТБ. Настояваме законът, който внесохме в парламента, за оповестяването на лицата на висши държавни длъжности, които имат сметки в банки в подобна ситуация, да бъде приет и тогава ще сложим край на митовете като този, че КТБ е банка на ДПС”, коментира Чобанов.

Относно новината за липсата на контрол на производителите на алкохол, цигари и говори, той заяви, че тези заглавия са излишно гръмки.

"Във връзка с поправките в закона, които уж трябва да засилят контрола, може да се поспори много. Те бяха поискани от Агенция „Митници”, но това е материя, която е регулирана и от европейското законодателство. Те трябва да се съгласуват първо с Европейската комисия иначе отново ни чака поредната наказателна процедура”, заяви финансистът.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички