Облекчават отпечатването на ценни книжа


Облекчават отпечатването на ценни книжа
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

2042

С одобрени от правителството промени в Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа се намалява административната тежест за гражданите и бизнеса като се облекчава съществуващият режим за отпечатване на ценни книжа - от удостоверителен на уведомителен. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Облекчава се и административната процедура за държавните институции, на които е възложено издаването на документи, формуляри и бланки, удостоверяващи упражняването на права, като отпада задължението им да ги отпечатват под контрола на Министерството на финансите, в специализирани печатници по реда на Наредбата. Предвидена е възможност специализираната хартия, предназначена за отпечатването на ценни книжа, издание на Министерството на финансите, да бъде унищожена при отпаднало основание или отпаднала необходимост от заявяване на ценни книжа.

Отпадането на възможността за отпечатване по желание на издателя ще позволи фокусът на специализирания контрол да се насочи преимуществено към ценните книжа по смисъла на наредбата. Вследствие на промяната ще се повиши ефективността на контрола върху фискалната коректност на лицата, заинтересовани да отпечатват ценни книжа.

Одобрените промени са в съответствие с приетите промените в Закона за счетоводството, разписани в преходните и заключителните разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за финансовото управление и контрол в публичния сектор.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички