Определиха ръководство за страната ни в Международната инвестиционна банка


Определиха ръководство за страната ни в Международната инвестиционна банка
Снимка: Actualno.com

2915

Правителството определи заместник-министъра на финансите Маринела Петрова за управител за Република България в Съвета на управителите на Международната инвестиционна банка (МИБ); Гергана Беремска, директор на дирекция „Международни финансови институции и сътрудничество“ в Министерството на финансите, за директор за Република България в Съвета на директорите на МИБ и Йоана Захариева, началник на отдел „Международно развитие и сътрудничество“, дирекция „Международни финансови институции и сътрудничество“ в Министерството на финансите, за заместник-директор за Република България в Съвета на директорите на Банката. Това съобщиха от правителствения пресцентър.

Решението на правителството е във връзка с въвеждането на нова система за корпоративно управление, тъй като през август 2018 г. влизат в сила нови учредителни документи на МИБ, които внасят структурни и организационни промени с цел привеждане на дейността на Банката в съответствие със съвременната практика на функциониране на международните банки за развитие.

Международната инвестиционна банка е многостранна финансова институция за развитие, учредена съгласно Споразумението за основаването на Международната инвестиционна банка, регистрирано на 10 юли 1970 г. в Секретариата на ООН и нейния устав.

Дейността на МИБ се състои във финансиране и съфинансиране на икономически обосновани инвестиционни проекти и програми на страните-членки, които са с приоритетно значение за развитието и диверсификацията на икономиките на страните-членки, както и други проекти, които отговарят на целите на Банката. Страните-членки на МИБ са България, Виетнам, Куба, Монголия, Унгария, Румъния, Русия, Словакия и Чехия. Нашата страна е член на МИБ от създаването й.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички