От днес длъжниците имат Асоциация за защита на правата им


От днес длъжниците имат Асоциация за защита на правата им
Снимка: Thinkstock

4220

Днес беше официално представена пред медиите новосъздадената Асоциация за защита на длъжника. Неин председател е Станислав Малчев, които е студент по право в трети курс, съобщава БНР.

Целите на тази асоциацията ще са да сезира различни институции и да помага на чужди граждани, станали жертва на частните съдебни изпълнители. Очаква се първата кръгла маса на асоциацията да бъде проведена през октомври.

„Ние желаем да защитим българските граждани с инициирането на законодателни промени, които да уравновесят иначе видимото неравноправие между длъжник и кредитор. Кредиторът е силно облагодетелстван. Съблюдавайки изпълнението на закона, да бъдем полюс на несъгласието за всички онези неравнопоставени български граждани, които се чувстват измамени.“, обясни Малчев.

Създателите на асоциацията изразиха желанието си да помогнат на гражданите и чрез създаване на постоянна адвокатска кантора, към която хората ще могат да се обръщат за помощ и въпроси, свързани със заеми и кредити. Кантората няма да е безплатна, но пък телефонът за връзка няма да е импулсен. „Планираме скоро да основем и фондация, чрез която да финансираме дейността на кантората, както и информативните конференции, които ще се провеждат в бъдеще.“, допълни Николай Колев, съучредител на Асоциацията.

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички