Отделят четвърт милион от бюджета за кафе и вода за депутатите


Отделят четвърт милион от бюджета за кафе и вода за депутатите
Снимка: БГНЕС

2415

240 000 лева с ДДС ще бъдат платени от държавния бюджет за кафе и минерална вода за нуждите на Народното събрание. Това става ясно от документация за обществена поръчка, обявена на 1 февруари, предаде Actualno.com.

Изборът на изпълнител ще се осъществи на принципа на подадена “най-ниска” цена. По принцип това е основен механизъм за избиране на победител на обществена поръчка, но не всеки път.

80 000 лева, без ДДС ще плати Народното събрание за кафето на депутатите и участващите в заседанията на комисиите и срещите, които се провеждат в парламента. Още 120 000 лева ще бъдат похарчени за малки минерални води, уточнява БГНЕС. Поръчката е до изразходване на договореното количество или за максимален срок от две години.

За сравнение предишната обществена поръчка за вода и кафе за парламента беше с различни параметри. Първоначалната прогнозна стойност за доставката на минерална вода беше 60 хил. лева без ДДС, а доставчик беше „Минерална вода Княжево”. За кафе и чай парламентът даваше по-малко пари – 40 хил. лева без ДДС. Доставчик беше „Бианчи кафе”. Действащият договор обаче е за една година.

През януари Народното събрание обяви обществена поръчка за обучение на парламентаристите и по чужди езици. Стойността на поръчката отново е близо четвърт милион лева, с ДДС.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички