Парите по ОПРР ще бъдат размразени през януари, надява се Павлова


Парите по ОПРР ще бъдат размразени през януари, надява се Павлова
Снимка: БГНЕС

1203

Имаме надежда средствата по ОП "Регионално развитие" да бъдат пуснати през януари. Това каза регионалният министър Лиляна Павлова пред журналисти. Тя добави, че от българска страна е отправена покана към екипа на ЕК одитори да направят проверка дали сме изпълнили всички необходими условия средствата да бъдат отблокирани.

От наша страна до края на месец ноември ще бъдат изпълнени всички изисквания, които са необходими – препроверка, анализ на грешките, промяна в системата и налагане на плоска финансова корекция. Това става ясно от информацията на агенция "Фокус".

След анализ, включително от екип на Световната банка, е дадена препоръка, приета от правителството, да направим функционално отделяне на регулатора (ДКЕВР) на секция, която се занимава само със сектор „Води”. Това заяви министър Павлова във връзка с разделянето на регулатора.

Тя добави: "Като част от всички мерки, които имаме, първата стъпка е окрупняването на ВиК. Всичко това е възможно, ако имаме добре функциониращ регулатор. В годините назад натрупаният опит показва, че регулаторът се занимава със сектор „Енергетика".

Това ще е единственият възможен начин, по който одобряването на бизнес планове, ценообразуването и необходимите действия в сектора, ще бъдат разглеждани с приоритет и с необходимата експертиза.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички