Патриотите оттеглиха кандидатурата си за шеф на Сметната палата


Патриотите оттеглиха кандидатурата си за шеф на Сметната палата
Снимка: БГНЕС

1267

Патриотичният фронт оттегли своята кандидатура за председател на Сметната палата в лицето на Горица Грънчарова. Решението бе обявено от парламентарната трибуна от председателя на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Така единственият кандидат за поста остава кандидатът на ГЕРБ и Реформаторския блок Цветан Цветков, съобщи БГНЕС. 

Само преди седмица Грънчарова и Цветков бяха изслушани от комисията по бюджет и финанси, представиха своите концепции и отговаряха на въпроси от народните представители.

Валери Симеонов обяви, че Цветан Цветков е обещал да вземе в своя екип Горица Грънчарова, когато застане начело на одитния орган. "Не бива да допускаме изборът за председател на Сметната палата да се превръща в поле за политически сражения", обясни пред депутатите решението си Валери Симеонов, въпреки че само седмица по-рано той лично доведе на изслушване в комисията Горица Грънчарова, представи я пред депутатите и горещо защити нейните професионални и лични качества.

По време на дебатите лидерът на "Атака" Волен Сидеров попита какво е накарало Симеонов да промени мнението си само за седмица и обяви, че "наблюдаваме договорен мач". Оттеглянето на кандидатурата означава само договаряне зад кулисите, категоричен бе той.

В същия тон се изказа и Мая Манолова от БСП, която каза, че оставането само на един кандидат не е знак за политическо зрялост, а за политическа сделка, която е постигната в рамките на управляващото мнозинство.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички