Пеевски е отишъл веднъж в парламента за две години, но си получава заплата


Пеевски е отишъл веднъж в парламента за две години, но си получава заплата
Снимка: БГНЕС

3249

Същински антирекорд по неявяване на работа е отбелязал депутатът от ДПС Делян Пеевски. Той е посетил парламента едва веднъж за последните две години. Това показва справка, предоставена от Народното събрание на гражданското сдружение БОЕЦ по Закона за достъп до обществена информация. Заплатата му обаче се изплаща, а отсъствията от пленарната зала са извинени, пише в. Сега.

Депутатът бизнесмен е бил на работа за последно на 19 април 2017 г. - деня, в който се проведе първото заседание на настоящото 44-то Народно събрание. Оттогава до 30 април 2019 г. той не се е явил на нито едно пленарно заседание, нито е участвал в работата на парламентарните комисии, макар че и до момента се води член на две - по икономическа политика и по земеделие.

Пеевски няма изказвания, не се е включвал в парламентарния контрол и нито веднъж през последните две години не е бил командирован. Законодателната му дейност се свежда до два законопроекта - промени в Закона за банковата несъстоятелност и в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения. Той обаче е съвносител и по никакъв начин не се е включвал в тяхното обсъждане, както и в гласуването им.

От парламентарната администрация отказват да отговорят директно на въпроса на БОЕЦ колко и какви наказания, дисциплинарни мерки и санкции са били наложени на Пеевски за неизпълнение на служебните му задължения.

Вместо това препращат към уебсайта на Народното събрание, където се поместват наказанията за нарушения на етичните норми и на правилата за поведение на депутатите. Пеевски, естествено, няма такива, тъй като не е присъствал. От регистъра на неоправданите отсъствия се вижда, че такива редовно се отчитат на Пеевски за заседания на комисии. Това означава, че губи допълнителните пари, които се дават на депутатите за участие в комисии. За каква сума става въпрос, не е ясно.

Показателен е още фактът, че депутатът изобщо не се е възползвал от възможността да си назначи нещатни сътрудници, макар че парламентарният правилник му дава право и дори предвижда допълнителни пари за това.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички