Пеевски придоби дяловете на майка си в 4 компании


Пеевски придоби дяловете на майка си в 4 компании
Снимка: БГНЕС

4478

Депутатът Делян Пеевски поема изцяло контрола над медийната империя, която доскоро управляваше заедно с майка си Ирена Кръстева. На 12 май той е подал две декларации пред парламентарната комисия за конфликт на интереси, от които става ясно, че е придобил дяловете на Кръстева в 4 компании.

Пеевски взима по 50% от от "Био уотър", "Био уотър инвестмънт" и "Балканска медийна компания". За дейността на първите две няма публична информация. "Балканска медийна компания" обаче е собственик на "Нова българска медийна група холдинг" (НБМГХ), която притежава вестниците "Телеграф", "Монитор", "Меридиан мач" и други печатни издания, както и имоти в цялата страна.

Четвъртата компания, от която Пеевски взима 10%, е "НСН инвестмънт". Чрез нея той участваше в "Булгартабак Холдинг" , фабриката "Юрий Гагарин", придоби контролен дял в "Техномаркет", както и сградата на bTV в "Манастирски ливади" и възнамеряваше да приватизира "Химко" Враца.

Сделките все още не са отразени в Търговския регистър, съобщава "Капитал". Поне за промените в контрола на дружествата с ограничена отговорност това е задължително да стане в седемдневен срок. Тъй като декларацията за тях е от 12 май това означава, че най-късно до утре 19 май би трябвало да бъде подадено заявление до Агенцията по вписванията. За "Българка медийна компания", която е акционерно дружество, това изискване на важи и промяна може да се види чак при следващо общо събрание.

Припомняме, че в края на миналия месец Пеевски продаде дяловете си от три чуждестранни дружества, а известно време преди това заяви, че повече няма да прави бизнес в България.

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички