ПИБ представи иновации при картите за тийнейджъри


ПИБ представи иновации при картите за тийнейджъри
Снимка: БГНЕС

4839

Разплащане чрез смартфона - това е една от иновации в продуктите на Първа инвестиционна банка за деца и тийнейджъри. Банката представи новите функционалности на събитие в столицата. 

Клиентите на банката между 14 и 18 години вече ще могат да разполагат с дигитална карта в своя телефон, чрез която да се разплащат. Разбира се, родителите ще могат да следят трансакциите. За да се възползва от услугата, тийнейджърът трябва да има физическа дебитна карта, която да дигитализира.

"Децата пазаруват в интернет. А и в последните години родителското възприятие се промени - хората са по-склонни да издадат на децата си карта, която да им позволява това", обясни директорът на „Маркетинг и реклама" във Fibank Илона Станева.

По думите ѝ обаче често се случва младежите да забравят картата си, затова и "поставянето ѝ" в телефона е допълнително удобство.

"Проектът за дигитална карта е грижа за децата, родителите и обществото. Живеем в дигитално цунами и децата ни са в центъра. Ние трябва да създаваме решения, които им помагат да се адаптират и да навигират тази среда", коментира Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България и Македония.

Fibank предлага и специална спестовна сметка за младежи с възможност за виртуално банкиране. Целта е тийнейджърите още от рано да се учат да управляват парите си разумно.

За младите хора е създадена и специална версия на мобилното приложение.

"Изчистили сме дизайна и интерфейса. Целта ни е да изградим финансова култура, децата да се научат да спестяват за нещо. А сигурността е гарантирана", подчерта директорът на „Виртуално банкиране“ във Fibank Лъчезар Венков.

На събитието беше представен и вторият тираж на наръчника за родители „10 мита за децата и парите“, който е съвместна инициатива с Асоциация „Родители“. В него стереотипи като това, че децата не могат да боравят с пари и че не са част от семейния бюджет, биват оборени. Полезни съвети има и за възрастните.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички