Поетапно възстановяват дейността на фабриките на Миню Стайков


Поетапно възстановяват дейността на фабриките на Миню Стайков
Снимка: БГНЕС

2271

Започна поетапното възстановяване на дейността в трите фабрики за спиртни напитки, собственост на арестувания собственик на "Винпром Карнобат" Миню Стайков. От Агенция "Митници" са премахнали пломбите на двата запечатани данъчни склада.

Все още запечатани остават инсталацията и кранът, за които има съмнения, че оттам може да се е източвал нелегално етилов алкохол, каза административният директор на фирмата Йовко Йовков пред БНР.

"Той не работи. Той стои затворен, защото при отварянето му, както много пъти казах, има опасност, ако не сработи системата за безопасност на инсталацията, да се получи взрив, ако този кран се отвори, се намаля херметичността и системата не може да работи и т.н., и т.н.. Този кран е съществувал, но не се е отварял по време на работа. Това искам да кажа", допълни той.

По думите му възстановяването на производството е бавен процес.

"Производството на дестилации ще започне от утре вечер някъде, а производството на спирт ще отнеме повече време. Нормалното производство на спирт ще започне след около 10-15 дена, защото там щетите са по-големи".

Въпреки, че митническият екип си е тръгнал, напрежението остава, заявиха още от ръководството на "Винпром Карнобат": "Натискът ще продължи под една или друга форма, бъдете сигурни. В скоро време отново ще бъдем посетени от митница, жандармерия и така нататък".

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички